Daphnella

Vahaversoiset pajut

Salix acutifolia `Pendulifolia`

Salix daphnoides `Arkadia` (acutifolia x daphnoides?)

Habitus kuin S. acutifolia, S. daphnoides - tyyppinen

lehtiruodintyven laajentuma - lehti kapeudeltaan välimuotoinen.

Alla: Salix daphnoides

Salix daphnoides

Yllä kapea emityyppi, alla leveä hedepuu.Keltaversoinen `Oritkari`

Alla: Salix daphnoides x rorida


Salix x erdingerii (caprea x daphnoides)

`Silberglans"
Alla: Salix kangensis

Vähäntunnettu laji Kaukoidästä. Eroaa muista sektion lajeista mm. korvakkeilla, jotka eivät ole ruodissa kiinni, verso ei ole vahainen - eikä kuorittuna keltainen. Verso voi olla karvainen ja punertava - tai kalju ja vihreä. Lehti sahalaitainen ja voi tuoda mieleen Salix- alasuvun lajit ja myös S. miyabeanan - jolla kuitenkin kapeat korvakkeet ja tietysti S. purpurea-kukinnot.

Salix kangensis on erittäin nopeakasvuinen, jossainmäärin roikko-oksainen pikkupuu. Kuten idän lajit usein; kloonit ovat hyvin mantereisia ja versonpäät kuivuvat leutojen talvien jälkeen.

Alla:

Salix rorida `Seorak San`

Koreassa kasvaa tyyppi, oma laji tai S. rorida alalaji. Nimetty S. roridiformis Nak. - mutta tyyppinäytteen arkilla oli myös S. kangensis oksa, jossa kukintoja ja näissä ei ole norkkosuomuissa nystyjä. Nystyttömyys oli perustuntomerkki alkuperäisessä kuvauksessa. Sääli, sillä muut ominaisuudet (isot suikeat lehdet, heikot suikeat korvakkeet, kukinnoissakin on eroja) tukee taksonin jonkinasteista oikeellisuutta - S. roridan lähilajina. Skandinavinen retkikunta toi 1976 tämän (väärin nimettynä Chosenia bracteosa) tai muutaman kloonin. Minulla oli aluksi hyvin punaversoinen ja nyt on lähes vihreä.

Salix (daphnoides x d. `Arkadia`) x rorida

Salix rorida

Salix rorida `Pendula`

Japanilainen riippakastepaju - Salix rorida `Pendula` on meillä toistaiseksi tuntematon. Ollut 4 talvea ja kestänyt, pienin versonpään paleltumisin. Emiklooni ja lupaava risteytyskasvi. Haarat riippuvat alas asti ja matavat vielä pitkin maatakin - kohenevat vähän talvella. Toisena vuonna versot peittyvät vitivalkoiseen vahaan.